Skip to main content

Werken in de hockeywereld

De hockeywereld professionaliseert. Clubs kunnen niet meer zonder professionele trainers die de teams ondersteuning met kennis en passie voor de sport. Wij bundelden voor de trainer en de vereniging onze kennis en krachten. We ondersteunen hierbij de trainers en de clubs arbeidstechnisch, juridisch, maar ook op vaktechnisch inhoudelijk gebied.

Dat doen we vanuit onze Stichting Hockey Support Group NL. Zonder winstoogmerk lenen we zelfstandige trainers in en lenen deze uit aan verenigingen. Dat doen we binnen het budget van de vereniging en uiteraard met inachtneming van de geldende wetgeving inzake het inlenen van zelfstandige trainers (wet DBA/ZZP), waarbij de gezagsverhouding het speerpunt is. Dat doen we in overleg met club en trainer zodat we een passende DNA match bereiken voor beiden.

Sinds 2012 hebben we op Facebook een groep voor trainers, coaches, managers en bestuurders met inmiddels 6.300 leden. In 2019 is er een extra groep voor alle hockeyvacatures. Hier kunnen clubs en trainers met elkaar in contact komen.

Via de Hockey Support Group doen we nog veel meer. Wij bieden een breed assortiment aan mogelijkheden voor zowel trainer als club: bijscholingen voor trainers, keepers en scheidsrechters, clinics op het veld en in de zaal, QuickScans voor de structuur van de vereniging en samenwerkingen met diverse partijen van clubtenue tot veldverlichting.

Inmiddels is de Hockey Support Group uitgegroeid tot een allround sportservice bureau voor ruim 70 hockeyclubs in Nederland en Belgiƫ.