Support

Terug

Fiscaal - Verzekeren - Financieel

Wij ondersteunen graag de zelfstandige trainers & coaches. Dat doen we uiteraard niet alleen. We hebben veel kennis paraat maar als het om de punten gaat verwijzen we graag door. Zonder verplichting uiteraard. Voor fiscale zaken, je verzekeringszaken en je financiële zaken hebben we 3 partners gevonden. Allemaal hebben ze een band met de hockeywereld en dat is heel belangrijk, want hockeytrainers zijn dat ook.

Fiscaal

Wil jij weten welk BTW tarief je mag/moet toepassen als ZZP’er?

Gelegenheid geven tot sportbeoefening BTW tabel I post b-1

Hoewel de wet het woord ‘sportaccommodatie’ niet noemt geldt het lage (9%) tarief alleen bij het verlenen van het recht gebruik te maken van een sportaccommodatie voor actieve sportbeoefening door de mens (LJN AZ 3758).

Volgens de Hoge Raad moet post b-3 zo worden uitgelegd dat het verlaagde BTW-tarief van toepassing is op het verlenen van ‘het recht gebruik te maken van sportaccommodaties’. Van zulke diensten is sprake wanneer de dienstverlening bestaat uit het gelegenheid bieden een sport te beoefenen onder terbeschikkingstelling van een accommodatie. Daarbij moet het gaan om een accommodatie die is ingericht op het beoefenen van de sport zelf en/of gebruikt wordt voor het verblijf van de deelnemers met het oog op zich gereed maken voor het beoefenen van de sport en/of het beëindigen daarvan.

Les, instructie en begeleiding

Als de ondernemer die het recht verleent gebruik te maken van de sportaccommodatie ook les, instructie (training) of begeleiding geeft, geldt het verlaagde tarief ook voor die prestaties. Van een dergelijke situatie is sprake als bijv. een (hockey-)trainer zelf een veld/hal huurt waar hij/zij training geeft aan zijn klant/pupil (die ook betaalt voor de sportaccommodatie).

Als de ondernemer/trainer niet het recht verleent om gebruik te maken van de sportaccommodatie maar wel les, instructie of begeleiding geeft, is het lage tarief niet van toepassing.

Voorbeeld:

een tennisleraar geeft tennislessen aan zijn klanten die lid zijn van een tennisvereniging op tennisbanen van die tennisvereniging. De leden maken op grond van hun lidmaatschapsrechten gebruik van de tennisbaan waarop les gegeven wordt.

Het lage tarief is in dit geval niet van toepassing, omdat de tennisleraar de sportaccommodatie niet zelf ter beschikking stelt. Het is niet voldoende dat de tennisleraar bepaalt op welke baan de tennisles plaatsvindt.

De tennisleraar in dit voorbeeld verschilt in niets van een hockeytrainer die training geeft aan leden van een hockeyclub.


Wil je meer weten welke belastingregels voor jou gelden of hoe je met je IB omgaat?

Neem dan contact op met:

Den Hartog Belastingadviseurs
Van Weedestraat 33
3761 CC Soest
T 035 6022161
M +31651333100
E petermaarten49@gmail.com

Verzekeringen

Als zelfstandige trainer (ZZP) heb je tevens een aansprakelijkheidsverzekering nodig. Bij oud Oranje hockeyer Ties Kruize ben je aan het juiste adres. Ties Kruize is al meer dan 45 jaar een unieke dienstverlener in verzekeren. De scherpe premies en uitstekende voorwaarden gaan gepaard met de beste service. Direct online verzekeren of een persoonlijk advies op maat? Bij Ties Kruize kiest u hoe dan ook voor de juiste zekerheid.

 

Indien er personen zijn die informatie willen hebben c.q. willen afsluiten dan kunnen zij een mail sturen naar info@kruize.nl onder vermelding van HSGROUPNL.

Javastraat 3
2585AA Den Haag
Tel.         : 070-3105150
Email     :
merelstapel@kruize.nl

 

Financieel

Wij zijn adviseurs op het gebied van verzekeringen, hypotheken en andere financiële diensten. Hierbij adviseren wij u welke producten naar ons oordeel het beste aansluiten bij uw wensen en omstandigheden. Daarnaast begeleiden wij de contacten tussen u en de banken en verzekeraars waarbij u de verzekeringen, hypotheken en andere financiële producten onderbrengt. VAN DE KAMP FINANCIEEL ADVISEURS B.V. behartigt Uw belangen op het gebied van financiële diensten.

Neem contact met ons op via hans@vandekampadviseurs.nl of 030-6977745