Skip to main content

Opleiding en Bijscholing

OPLEIDINGEN

Als Stichting Hockey Support Group NL ondersteunen we graag de verenigingen op allerlei manieren. Dat doen we ook op het gebied van bijscholen en opleiden.

We leiden trainers op binnen de gestelde normen en vergelijkbaar met HT2,3,4 en TM3 en 4.

Wij noemen dit TC (Trainer Coach) Basic, Bachelor, of Master & TM (Technisch Manager) Bachelor en Master.

Daarnaast hebben we een web app ontwikkeld met basistrainingen voor de breedte. Deze web app breedte noemen wij in het kort de WAB en is toe te passen op iedere vereniging. 

 

OPLEIDING TRAINER/COACH INHOUD

Trainer Basic 5 lessen

Les 1: Introductie in training geven

Les 2: Wat is voor de Breedte belangrijk

Les 3: Didaktiek/Pedagogiek/Methodiek

Les 4: Trainen in de zaal

Les 5: Opbouw van de training 

Trainer Bachelor 8 lessen

Les 1: Plan en staf, Plannen, periodiseren en staf samenstellen.

Les 2: De trainingsopbouw

Les 3: Fysiologie/Psychologie, fysiek en conditionele training en testen, meten en voeding.

Les 4: Visie op het Spel en Spelontwikkeling. Spelgericht training geven, fysiek en conditionele training en testen, meten en voeding. Technieken/Tactieken

Les 5: De Wedstrijd; voorbereiding – wedstrijd – nazorg – videoanalyse

Les 6: Communicatie

Les 7: Spel hervattingen en Hulpmiddelen, strafcorner, lange corner, vrije slagen en uit ballen, video en apps.

Les 8: Evaluatie 

Trainer Master 10 lessen

Les 1 & 2: Spelsystemen

Les 3 & 4: Analyse

Les 5 & 6: Presentatie en overleg

Les 7 & 8: Evaluaties 

 

OPLEIDING TECHNISCH MANAGER INHOUD

Technisch Manager Bachelor 8 lessen

Les 1: Trainers Manager TM

Les 2: Begeleiding van jeugdtrainers

Les 3: Communicatie

Les 4: Uitvoering

Les 5: Manager

Les 6: Opleidingsplan medeopstellen met Technische Commissie

Les 7: Beleidsplan medeopstellen met Technische Commissie

Les 8: Evaluatie

Technisch Manager Master 10 lessen

Les 1: Trainers Manager/Directeur TM/TD

Les 2: Begeleiding van jeugdtrainers

Les 3: Communicatie

Les 4: Uitvoering

Les 5: Opleidingsplan medeopstellen voor Technische Commissie

Les 6: Beleidsplan medeopstellen voor Technische Commissie

Les 7: Adviseur voor de Technische Commissie

Les 8: Evaluatie

 

OPLEIDING WAB (Web App Breedtehockey)

In tophockey en voor de professionele trainers is er voldoende les materiaal, maar voor de vrijwillige breedtetrainer, die weliswaar zelf heeft gehockeyd of nog hockeyt, is het aanbod schaars tot nihil. We zijn bij het bouwen en ontwikkelen uitgegaan van de 5 basisprincipes in de hockeysport, die je zowel als speler, maar vooral ook als trainer moet beheersen:

  1. Passen
  2. Aannemen
  3. Drijven
  4. Verdedigen
  5. Een-tweetje.

Onze Web App Breedtehockeytrainingen, de WAB , is gemaakt voor de A, B, C, D, E & F jeugd en senioren.

De WAB bevat per doelgroep 20 online breedte trainingen met per training 4 oefeningen, bestaande uit 1 warming up, 2 technische oefeningen en 1 partij vorm. Een totaalpakket voor  7 doelgroepen bevat dus 140 trainingen/560 oefeningen. Clubs krijgen digitaal toegang tot dit pakket. De digitale toegangscode/sleutel kun je delen met je trainers, coördinatoren, technische staf en commissieleden. Bij het pakket hoort minimaal 1 introductie avond van 2,5 uur op de club, maar we adviseren de clubs om toch eigenlijk 2 avonden af te nemen omdat er dan vragen beantwoord kunnen worden die naar aanleiding van het pakket en de toepassing ontstaan. Tijdens een introductieavond zal er zowel in het clubhuis maar ook op het veld worden gewerkt. Minimaal aantal deelnemers 5  Maximaal aantal deelnemers 30. De club krijgt een eigen digitale sleutel en kan via onze website gebruik maken van de 140 trainingen/560 oefeningen.

 

KOSTEN

TC Basic kost € 250,- per deelnemer los of € 150,- vanaf 5 tot 25 deelnemers indien zij tegelijk meedoen. Duur 5 avonden van 2,5 uur.

TC Bachelor/TM Bachelor kost € 500,- per deelnemer los of € 350,- vanaf 5 tot 15 deelnemers indien zij tegelijk meedoen. Duur 8 avonden van 2,5 uur.

TC Master/TM master kost € 750,- per deelnemer los of € 500,- vanaf 5 tot 10 deelnemers indien zij tegelijk meedoen. Duur 10 avonden van 2,5 uur

WAB inclusief 1 avond € 250,- een 2e avond kost eveneens € 250,-

Alle kosten zijn inclusief BTW en reiskosten. Maatwerk is mogelijk op aanvraag.

Certificering:

Onze opleidingen worden gegeven door gecertificeerde STK/HT4/FIH4 opgeleide trainers. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname met goed gevolg indien zij de opleiding naar de gestelde eisen geheel afronden.

BIJSCHOLING KEEPERS EN SCHEIDSRECHTERS

Daarnaast geven we bijscholing voor keepers en scheidsrechters in de breedste zin van het woord. Dat doen we met een theorie/praktijk avond of middag bij u op de club.  Voor de hockeykeepers werken we samen met Pia de Wolf, eigenaar van Pi-Academie, de meest bevlogen keepersopleiding in Nederland. Voor de scheidsrechters werken we samen met niemand minder dan Yolande Brada, dé umpire professional, die o.a. voor de KNHB, de KBHB en vele andere bonden het fluiten professioneel op de kaart heeft gezet.

De bijscholingsavonden duren 2 uur. Een deel zal bij de trainers en keepers ook in praktijk worden gebracht op het veld. Bij de scheidsrechters zal met praktijk voorbeelden worden gewerkt.

Kosten per avond zijn € 250,- met een minimum van 5 en een maximum van 20 deelnemers. De avonden zijn geschikt voor alle niveaus echter vernemen we graag vooraf, welk niveau vooropleiding de deelnemers hebben en welke wensen er zijn om het programma op maat te maken. Meer informatie over de opleiders treft u hier aan: Pia de wolf   Yolande Brada